Itt az ősz! A szüret ideje. Mi a szüret? Munka és ünnep.
Mindkét településen nagy hagyományai vannak a bortermelésnek. Mi összehasonlítottuk a két szöllőtermesztési kulturát.
Éghajlati viszonyok összehasonlítása:
Jellemző Kiskunhalas Badacsony
Talaj homokos kötött, köves, kavicsos
Borászsati régió Duna régió (kiskunsági) Balaton régió
Szüret ideje Szeptember Szeptember, október
Átlagos éves csapadékösszeg 500-550 mm 650 mm
Jellemző szélirány ÉK - K É – ÉK
Évi átlagos középhőmérséklet 12 C 9 C
Napsütéses órák száma (év/óra) 2000 óra felett 1850 óra
A badacsonyi borfajták: Szürkebarát, Olaszrizling, a Rizlingszilváni, a Szürkebarát, a Budai zöld, az Ottonel muskotály, a Tramini és a kimondottan erre a tájegységre jellemző Kéknyelű
Kiskunhalasi borfajták:Kékfrankos, Zöld veltelíni, Muskotály, Olaszrizling, Ezerjó, Cserszegi Fűszeres
Climate in two regions:
characteristics Kiskunhalas Badacsony
soil sandy stone
region Duna region (Kiskunság) Balaton region
Time if the picking grapes September September, October
Average annual rain 500-550 mm 650 mm
wind North-east , East North , North-east
Annual average temperature 12 Celsius 9 Celsius
Sunny hours (years/hour) above 2000 hours 1850 hours
Wine in Badacsony : Szürkebarát, Olaszrizling, Rizlingszilváni, Szürkebarát, Budai zöld, Ottonel muskotály, Tramini and Kéknyelű
Wine in Kiskunhalasi :Kékfrankos, Zöld veltelíni, Muskotály, Olaszrizling, Ezerjó, Cserszegi Fűszeres
Kétnyelvű oldalainkról: A projekt keretén belül működő angol szakkör vállalta, hogy anyagainkat kiegészíti és lefordítja angol nyelvre. Köszönet a közreműködőknek!
angol: László Máté, Vincze Milán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.